dilluns, 15 de febrer del 2010

eGuia

Llenço aquesta idea com a part de la pluja d’idees per la creació del Wiki del grup “Viatges, lleure i cultura” i així podem anar madurant aquesta i/o altres propostes que presentem.

Proposo crear una eGuia de viatges que combini tots els avantatges que tecnològicament disposem al moment amb l’informació més ample, acurada, multimèdia i rapida possible.

La eGuia seria una barreja entre una maquina de fotos, un telèfon mòbil i un eBook. Estaria format bàsicament per un objectiu que l’usuari faria servir per visualitzar ells lloc i/o coses de les que vol obtenir informació i una amplia pantalla tàctil que es a on l’usuari interactuaria amb l’equip.

Combinaríem varis factors que farien atractiva i funcional la eGuia:

- Realitat augmentada: eGuia de diferents llocs amb informacions que es van sobreposant en pantalla a mesura que l’equip reconeixent els paisatges, monuments, carrers, animals, etc.

- Pantalla Tàctil: Una vegada tenim un lloc identificat podrem profunditzar més mitjançant un menú que apareixerà a la pantalla tàctil, com llegendes i histories d’un castell, llocs recomanats a visitar, on anar a dormir i menjar a prop.

- Traductor OnLine: Fent servir sistemes similars als utilitzats pels traductors de text “on-line” s’incorporaria a la e-Guia un sintetitzador de veu que permetria el reconeixement de les paraules (sense previ ensenyament) en un idioma i la seva traducció simultània en un altre seleccionat. L’usuari escoltaria la traducció a traves d’un mans lliures bluetooth incorporat a l’orella.

- Sistema obert: La e-Guia permetria afegir, de forma semblant a la “Wikipedia”, continguts elaborats per altres usuaris fent créixer així les dades i llocs coberts.

- Multi Temàtic: Plataforma semblant als eBook que permetria carregar i descarregar continguts a voluntat en funció del viatge previst, focalitzant mes en els països, ciutats, cultures, museus que anem a visitar.

- Connexió a Internet: Connexió 3G, Wifi, per la consulta de pagines web, correu, compra de bitllets transport, reserva d’entrades, etc.

- Accessoris: Incorporaria càmera digital de fotos, telèfon, GPS.

- Disseny: Un disseny robust per aguantar tot tipus de viatge i la màxima estanqueïtat possible (IP). Lleuger de pes i agradable en quan a colors i formes. Senzill d’utilitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada